Bli en miljonär

Bli en miljonär

Vem vill bli miljonär?

Utan att veta om det kan du bo granne med en miljonär. Eller ha en bland dina Facebook-vänner. Och med rätt strategi kan du också bli miljonär. Vad, exakt, krävs det för att bli miljonär? De flesta miljonärer har byggt sin förmögenhet genom uthållighet och en diversifierad portfölj.

Miljonärer definieras på olika sätt. Vissa säger att det är någon som har en miljon eller mer i investeringsbara tillgångar – exklusive objekt som ditt hem eller saker som du äger. Å andra sidan, definierar vissa det som någon med en nettoförmögenhet på minst en miljon kronor. Denna nettoförmögenhet kan omfatta värdet på din bostad, pengar som investerats i fastigheter eller förvaltningsfonder, kontanter, aktier eller obligationer.

Om du vill se hur nära du är att bli miljonär, räkna fram din egen nettoförmögenhet genom att summera värdet på dina tillgångar: ditt hem, dess inredning, dina bilar, bankkonton och investeringar. När du har en summa, subtrahera dina skulder, vilket även omfattar saldot på ditt bostads-och billån, kreditkort saldon och andra utestående skulder. Vad som finns kvar är din nettoförmögenhet.

Inte miljonär än? Bli inte avskräckt. Denna nivå av rikedom kan uppnås inom en livstid. Genom att göra smarta finansiella beslut och efter en affärsplan som omfattar några viktiga strategier, är det fullt möjligt att bli miljonär. Det innebär också att du måste leva sparsamt, vilket är långt ifrån den livsstil vi förväntar oss av miljonärer.