Miljonär: Steg 6

Miljonär: Steg 6

Känn till hur det skall sluta

Om ditt mål är att tjäna en miljon kronor, skriva ner det och sätt det framför dig där du ser det varje dag. Du kan inte träffa ett mål du inte siktar på.

Bli engagerad

Bli känslomässigt kopplad till varför det är ett måste för dig att tjäna miljoner kronor. Visualisera ditt liv och hur det kommer att se ut när du har en miljon kronor. Tänk på allt det goda du att göra med pengarna. Tänk sedan på hur skit du kommer att känna dig om du inte tjänar pengar. Vem sårar du mest?

Brainstorma en handlingsplan

Det är sällan någon har en rak väg att för att tjäna en miljon kronor. Skriv ner minst 30 idéer för sätt att tjäna en miljon.

Din verksamhet

Detta består av tre delar. Först måste du känna till vilka dina styrkor är som gör dig unik, eller vilket unikt värde du kan addera. Sedan måste du hitta en marknad, en grupp människor, som vill ha det du har att erbjuda. Slutligen måste du se till att dessa människor kommer att betala pengar för vad du har att erbjuda.

Definiera ditt varumärke

Ett varumärke är vad folk tycker och tänker om dig och ditt företag. Folk kommer att vilja göra affärer med någon eller något företag som de tror kommer att lösa ett specifikt problem som de har. Du måste ses som en lösning på det problemet.

Skapa din affärsmodell

Din affärsmodell måste vara antingen kvalitet eller kvantitet. Om det är kvalitet du kommer att ha färre kunder som kommer att betala mycket pengar. Du behöver 100 kunder som betalar vardera 10000 för att tjäna en miljon. Om det är kvantitet kommer du att ha många kunder som betalar dig lite. Du behöver 100000 kunder som betalar 10 kr vardera för att tjäna en miljon.

Bestäm din exitstrategi

Det enklaste sättet att tjäna en miljon är att skapa ett företag, en tillgång som du kan sälja. Folk kommer ofta betala 2x årsresultatet för ett företag. Det innebär att om du hade ett årsresultat på 500000 kr kan företaget säljas för en miljon.

Merförsäljning till existerande kunder

Det snabbaste sättet att öka din inkomst är att sälja fler produkter och tjänster till dina befintliga kunder. Hitta sätt att lägga erbjuda mervärde, produkter och tjänster till din befintliga kundbas.

Bygg system och skala upp

Detta är hela hemligheten till en massiv acceleration i din inkomst. Om du skapar en produkt som säljs för 100 kr, och du vet att om du spenderar 50 kr på reklam kommer det att generera en försäljning så du har en vinnande modell, så länge du valde en stor marknad. Skala upp.

Anställ fantastiska medarbetare

Ett av de största skälen en verksamhet kan växa till ett företag med reslutat på mångmiljonsbelopp är att man anställer rätt folk. Det är därför alla stora företag fokuserar på teambuilding och ledarskap-det enda sättet att få en fantastisk grupp är att ha en fantastisk ledare.