Miljonär: Steg 2

Miljonär: Steg 2

Vara vid god hälsa innan du börjar på din resa att bli miljonär. Att tjäna pengar och ta bra beslut som skapar mer pengar i ditt liv kräver att du är i god form. Håll dig i form, ät nyttigt och ta väl hand om din kropp. Det är din hälsa som kommer att förse dig med energi och resurser som behövs för att hålla igång på åtagandet att bli miljonär. Om du försummar din hälsa och tillåter dig att bli överväldigad av stress, trötthet, tvivel och förbittring kommer du ha mycket mindre chans att lyckas.

Var uthålling

Framgång förutsätter en förmåga att hålla sig uppe efter misslyckanden. Det kommer att finnas gott om motgångar när du försöker att hitta de bästa sätten att tjäna en miljon eller mer. Det här handlar inte om det skyddsnät av en genomsnittlig lön ger. För att bli en miljonär, måste du vara beredd att fatta beslut som inte alltid kommer att lyckas, men om de risker som inte tas, då kommer möjligheterna till framgång inte heller realiseras.

Är du okej med att bli förödmjukad? Få människor skulle säga ja till det. Men du måste vara beredd att klara av förnedring när det går så fel och att folk flinar dig i ansiktet och säger ”Vad var det jag sa”. Det får dem att må bättre om sig själv men det är en chans för dig att lära av dina misstag.Borsta bort förödmjukelsen, analysera vad som gick fel, och börja om igen, tills du får det rätt. Att se ut som en idiot då och då kommer med territoriet så det är lika bra att vänja sig.

Ditt självförtroende

Om du har lågt självförtroende är det nu tid att bygga upp det. Hög självkänsla (inte självupptagenhet) och gott självförtroende är viktiga egenskaper för att hjälpa dig på vägen att bli miljonär. Men låt inte lågt självförtroende hindra dig. Du kan fejka det och ju mer du övar att vara säker desto förr blir det en del av vem du är.

Om du har problem med hur andra ser dig kommer det bli svårt att att vara miljonär. Du riskerar att tyngas av att försöka blidka deras förväntningar istället för att skapa en väg framåt som förbättrar dina chanser att bli rik. Folk kommer att ha synpunkter om dig oavsett vad du gör, ge dem åtminstone en anledning att ha synpunkter.

Inse att folk kommer att stå i din väg

Du kommer att bli beundrad och avskydd på en gång. Det kommer alltid att finnas en grupp människor som hånar eller betvivlar val av dem som står upp och bestämmer sig för att göra stora saker för sig själva. Även om du i hemlighet sparar undan dina pengar och inte gör uppenbara uppvisningar att vara välbeställd kommer människor ändå att känna att du har det bättre och lever med mindre bekymmer än dem och det i sig kommer få deras bitterhet och irritation att gå ut över dig. Räkna med det, men inte ta det personligt. Utveckla en tjock hud och ett hjärta av stor medkänsla. Så länge du har undersökt dina motiv för att bli miljonär, bör du redan veta inom dig att det du gör för att bli rikare är av värde för världen som helhet.

Folk brukar försöka stoppa dig för en av två skäl. Om de bryr sig om dig kommer de att vara oroliga att du kommer att misslyckas och bli besviken eller skadas av upplevelsen. Om de inte bryr sig så mycket om dig är det är möjligt att de är oroliga för att du visar upp dem i dålig dager för att inte kunna ta initiativet att förbättra deras egna liv. Det bästa sättet att hantera rädslan för båda typerna är att inte ta itu med dem. Håll dig borta från negativitet och lyssna på dina egna skäl för att gå din egen väg.