Miljonär: Steg 1

Miljonär: Steg 1

Bli miljonär med rätt tankesätt

Tro på målet att bli miljonär. Detta är inte något om att diskutera ”möjligheter” eller ”kansken”. Du måste tro att att du både förtjänar att vara och kommer att bli miljonär. Många människor tror inte de förtjänar mer pengar än vad de redan får. Faktum är att många människor anser rikedom som dåligt, smutsigt, något ont, och något skamligt att sträva efter. Detta motsäger de möjligheter som pengar skapar både för dig själv och för andra. Med mer pengar kan du hjälpa fler människor lika mycket som du kan hjälpa dig själv. Till exempel kommer du att ha mycket större möjligheter att hjälpa andra genom välgörenhet, mentorskap, skapa projekt som människor kan vara en del av och kanske till och med ger jobb om du är en företagare. Ingen av dessa saker är dåliga skäl till att vilja vara rik .

  • Att bestämma dig att du inte förtjänar att vara rikare är att undervärdera sig själv. Tänk inte i de banorna längre. Du förtjänar att ta del av belöningar för det hårda arbete och hårda tänkande som du sätter in på ditt arbete.
  • Bestäm vad du planerar att göra med din nyfunna förmögenhet. Om du inte har en aning om vad du ska göra med din nyfunna frihet är chansen att det kommer att vara svårare att ha pengar än att inte ha pengar. Pengar är inte lika med lycka . Om du redan haft en miljon kronor vad skulle du spendera dina dagar med? Svaret på denna fråga kan också vara svaret på hur du ska gå till väga för att tjäna dina miljoner. Följ din passion.
  • Är du en person som går runt och säger ”Jag vill inte bli rik” med en stolthet över vad du går igenom? Vad du skulle tycka om en rik avlägsen släkting dog och efterlämnade dig ett par miljoner i arv. Skulle du fortfarande säga ”Ta bort dessa pengar från mig och ge dem till någon annan. Jag vill inte bli rik” Var ärlig mot dig själv.

Vad är dina motiv för att bli en miljonär

Om du tycker att jakten på pengar är oädla tankar så behöver du bena ut dem nu. Om du inte bemöter dem, kommer de att förfölja dig och stör din förmåga att bli miljonär. De kan lätt urholka din tro att du förtjänar att bli miljonär och att du har vad som krävs för att göra och upprätthålla denna nivå av pengar i ditt liv. Fråga dig själv:

  • Varför tror jag att mer pengar är ovärdigt ? Är det för att jag är för rädda för att meddela världen, om än subtilt, att jag inte är rädd för att tjäna mer pengar? Eller misstror jag mig själv helt enkelt mitt värde och att jag inte skall tjäna mer pengar än vad jag redan gör ?
  • Gillar jag tanken på en bekväm livsstil? Vad är det som står i vägen för att tjäna mer pengar? Ska jag sätta sig ner och vara nöjd med en ”tillräckligt bra”-tillvaro för all framtid?
  • Orkar jag hårt arbete för att nå bra resultat ? Huruvida detta är hårt intellektuellt eller fysiskt arbete spelar ingen roll – det är en sällsynt att miljoner faller ner i ens knä utan minsta ansträngning. Och för dem som ärver eller vinna sina miljoner , är resultatet ofta misskötsel eftersom värdet av dessa miljoner minskas genom saknar förståelse för de ansträngningar som vidtagits för att få dem. Ta vara på möjligheten att arbeta hårt.
  • Hur passionerade är jag om att bli miljonär ? Du måste vara passionerad annars kommer du inte förbli fokuserad.
  • Har jag andra prioriteringar som är starkare än inriktning på att bli rik? Denna fråga är viktig. Det är inte fel att säga ” ja, jag skulle hellre bo vid havet och måla hela dagarna”. Det är ditt val och om det gör dig lycklig, kör på det. Men du kan inte balansera en sådan strävan (vanligtvis kreativa sysselsättningar) med en önskan om att bli miljonär, så försök inte med båda. Gör ett val och vara nöjd med valet.

Blanda inte ihop den ekonomiska friheten av att vara en miljonär med att vara en glamourdriven slösare

Den bilden är motsatsen till en riktig miljonär. De flesta miljonärer har en ganska sparsam attityd, redo att återinvestera pengar flera gånger, att hålla ett vakande öga på de pengar de har samt hitta sätt att odla den tiden. Det är ofta de mindre rika eller de som är nyligen blivit rika men som saknar framtida inriktning som frossar i alla de yttre tecknen på rikedom för att hävda sig själva som gör det. Fortsätt så där och snart pengarna sinar när de inte balanseras av fortsatt investering och hänsyn för bevarande av den inkomstpotential din första miljon genererar. Samtidigt som glamour och flash är ert val, bete dig bara på detta sätt om du också utför de noggranna beräkningarna bakom kulisserna för att skydda dig mot stora förluster och att du förblir inriktad på framtida underhåll av din förmögenhet.

En miljonär behöver inte ha en herrgård, en sportbil, en garderob större än ett hus , alla diamanter en person kan eventuellt bära , etc. Dessa är bilder av glamour, inte nödvändigtvis uttryck för självförverkligande . Faktum är att om du inte har räknat ut ditt högre syfte för att leva är alla dessa prydnadssaker bara distraktioner som hindrar dig från att fokusera på det som är viktigt i livet.