Miljonär: Steg 4

Miljonär: Steg 4

Aktiva val för en passiv inkomst

Bekanta dig med besparingar.

Om du är van att maxa dina kreditkort och inte sparar mycket kommer du att finna det svårt att bli miljonär i något skede under din livstid. Börja med att öppna ett sparkonto enbart för att spara undan pengar regelbundet. Detta bör vara ett annat konto än ditt vanliga allkonto som du använder för att betala räkningar med. Det ska helst vara ett konto som har en högre ränta än din vanliga konto.

Att ha ett sparkonto är ett av de många sätt som du kan ha för att låta dina pengar arbeta för dig. Din första insättning av pengar växer oavsett om du gör ytterligare insättningar med hjälp av räntan. Lär dig olika typer av konton som din bank erbjuder.

Besparingar kräver god självdisciplin. Tillbringa tid att arbeta bort dåliga vanor som drar ner din självdisciplin. Fokusera på vad du kan åstadkomma genom att spara istället för att hamstra saker.

Investera i aktier

Om du är entusiastisk för enskilda aktier, köp aktier i de företag vars produkter och tjänster du använder eller köper. Ett av de bästa sätten att investera i enskilda aktier är genom en investeringsklubb, du kanske överväger att bilda en med dina vänner. Oavsett hur du väljer att köpa aktier, ta riktigt sund och god finansiell rådgivning först. Gör en ordentlig undersökning på din finansiella rådgivare – kontrollera deras rykte och reslutat först.

Köp fonder

En fond beskrivs enklast som en portfölj av värdepapper, till exempel aktier. Fonden ägs gemensamt av alla som köpt en andel i fonden. Fonden förvaltas av ett fondbolag som sköter placeringar och administration.